Friday, 15 April 2011

Love n hopefulness


Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

hehe...saper yg minat nashid maybe pernh dengar lagu nie....
lagu nie la yg selalu menjadi my strength dlm menghadapi life nie...
nk tahu knaper sbbnyer....huhu...nk citer ker...emmmm cita jer la kan.....
dulu aku pernh gak lah minat kat sorg hamba allah nie..
tp antara kami ader gap.....
coz time tue dier dah ader PERMATA YANG DICARI...
so aku redha n aku percaya maybe dia bkn yg terbaik untuk ku...
DAN mungkin juga aku bukan yang terbaik untuknya....
so aku tarik diri n lepaskn dia agar dia bahagia...
lgpown...aku tak sesuai untuk bersama dgnnya...
aper org kata..macm pipit n enggang...
so tak leh terbang sama.......
^_______^.....

just yakin pada diri segala yang terjadi ader hikmah di sebaliknya.................
n walaupown aku blom menemui cinta seorng yg bergelar khalifah....
tp aku dah jumpa cinta sejati  kerana cintanya lah yg kekal abadi....
ALLAHHURABBI..dengan nya aku tidak pernah kecewa....
dengan nya menyebabkn aku sentiasa mengigati mati...
dan dengannya mengingatkn aku hidup merupakan ujian n aku adalah pelakon...
dan dengannya aku brsyukur kerana diberi peluang untuk bernafas di muka bumi ini....
I'll be with u....I'll stay by your side honest n true..Till the end of my time time n life....I always think of you YA RABBI


.

No comments:

Post a Comment