Wednesday, 6 April 2011

My lOve StOry

Cinta......
Ada ap dengan cinta.....semua owg suka cinta kan maybe aku gak kot...hehehe..tak yah kot2..mmg pown....sebut pasal cinta semua owg suka kn....aku.....mestila suka....tp....aku tak pernh bercinta....bg aku cinta itu menyakitkan....hah betol ker...
mmg la tak semua tp ader stgh tue mmg kn..provenyer bila tngk my old friend bercinta smpai nangis2 kerana putus.. tp kalo putus tak per lg...nie smpi pregnant luar nikah aper citer....nauzubillah... aku rasa seram sgt.....tp bila tngk ader kwn aku yg berjya smpi mendirikn umh tangga alhamdulillah....emm kadang2 terfikir gak saper la mr.right aku nnti...hehe..

Opssss tp pesan mak aku jgn couple time blaja kalo leh pulng ke rumh dgn segulung ijazah n dpt perkerjaan yg bagus pas tue bwu leh cari 'BOYFRIEND'..owh ibuku apkh ank mu nnti akn jd andalusia...??no n nothing......emm tp kn bkn sng gak nk cari bf yang leh take care kita n kuat pegangan agama...aku harp sgt dpt bf yang leh jage batas ngan aku...ap yg boleh n ap yg tak boleh...hehe..nk kata aku memilih tak la sgt tp aku mesti la wat pilihan gak kan....tp kan....ish baper byk tp la ku nie kan...aku suka lelaki yg ensom....tak tahu knaper....tp maybe sbb naluri aku kot..ap pown itu tak penting yg lbh utama ialah dia ad ilmu n iman..bg aku k2 -2 tue pntg...lg pown kalo nk kawin bkn tok sehari 2 kan dan bkn tok seronok2 kan.....tp utk selamaya......
so aku kene ar cari that man yg leh sbr ngan sikap aku n leh time kekurngan aku agr saling lengkap-melengkapi...aku ingat lg sebuah potongan ayt bhawa perempuan yg baik adalah untuk lelaki yg baik....so aku harus perbaiki diri aku dengan keimanan agr dapat berjumpa ngan lelaki yg leh jd imam aku n leh menjadi nakhoda kepada aku agar leh pimpin kuargaku sebagai sebuah kuarga yg sakinah n cinta kami kpd allah menjadi utuh...
doa ku.....

jika aku jatuh cinta bantu la agr cinta ku padanya tak melebihi cinta ku padamu ya allah..
jika aku jatuh cinta kuat kan lah ingatan ku pdmu setiap saat n masa ya allah..
jika aku jatuh cinta janganlah cintaku dan dia berlandaskan nafsu semata-mata ya allah..
jika aku jatuh cinta jangan lah kerana cinta itu kau pesongkn hati ku sehingga aku
terlupa agama n batas ya allah..
jika aku jatuh cinta jauhkan lah aku dri tipu daya syaitan dan kuat lah keimann ku agr
dpt melawan nafsu n tipu daya syaitan....
bantu la agar aku dapat berjumpa dengan lelaki yg boleh menjaga aku,n keluargaku
bantulah agr aku dapat berjumpa lelaki yg mempunyai ilmu n iman
bantu alh agr kerana cinta itu aku dapat menghuni syurga mu yg hakiki...
bantulah agar aku dan dia beroleh syafaat di dunia n juga di akhirat....amin

2 comments:

  1. salam kak..kata2 yang menarik..nice.. :)

    akak cari gambar2 yg menarik di mana ye?
    thanks sudi share..:)

    ReplyDelete
  2. Thankz afifah coz sudi baca blog akk..sekadar hiburan hati.akk tak ingat la amik gambr tue kat ner...tp akk dah bg kat izzah cousin akk..dia knl afifah..so maybe sem dpn dia bg kat afifah...blog afifah pown best..ader bakat tok jadi penulis yg berjya suatu hari nnti...teruskn erk...hehehe

    ReplyDelete