Tuesday, 1 May 2012

yA Allah Istiqomahkan Aku Di Jalan-mU


     

          Assalamualaikum...hampir 3 bulan lamanya I tidak meninggalkan apa2 coretan di warkah yang bisu ini....entah kEnapa hari nie terdetik di hatiku untuk mencoretkan sedikit rasa hati....Rasa yang tidak tahu untuk digambarkan dengan kata2...Diri ini hanya mampu untuk bersyukur pada kehadrat illahi kerana telah memberi terlalu banyak rezeki pada diriku tika ini....ALLAH maha pengasih dan maha penyayang...Alhamdulillah sgt2 dengan rezeki yang ALLAH bg...tanpa rezeki itu mungkin diri ini masih terkapai2 mencari hala tuju diri....

      First thing that I want to share of u is I terpilih diantara salah seorang AJK tertinggi Majlis Mahasiswa Islam kat kolej..I memegang tanggungjawab sbg AJK biro kebajikan.If u see the jawatan tue biasa2 jer kan tapi bagi I nie adalah tanggungjawab yang besar.i bukan keja untuk mendapat nama atau punya perasaan riak,takbur atau ujub..bangga dengan jawatan yang I pegang tapi for our information the thing is about amanah,about tangungjawab,about kejujuran..thats way masa kakak yang amat2 I sayangi mencadangkan nama I.I takut kalau I akan jadi tak bertanggungjawab, I takut untuk memikul tanggunjawab nie.i takut mempunyai persaan membangga diri...coz ini berkaitan amanah...amanah bukan perkara yang harus kita buat main2.tapi bila I teringgat kata2 ustazah mlm tue tanggungjawab is jihad..i jadi bersemangat untuk bersama MMI..Syukur alhamdulillah juga dimana dengan izin ALLAH I dapat kwn2 yang sentiasa support I to do a jihad.antaranya anis,azie,k.faziani,k.ecah,k.za,k.zai,k.wani and k.mardhiah n ramai lagi yang la yang always bediri di blakang I ..diorg la pemangkin semangat I untuk terus berada di landasan ini...All about I do this job is only ALLAH.. I know tanpa izin ALLAH sesuatu perkara itu tidak akan berlaku...bg I ramai lagi yang layak untuk dapat jawatan tue tapi mungkin takdir ALLAH untuk memberi ujian pada hambanya..I just terfikir maybe ALLAH nak uji I..Nak tgk sejauh mana I boleh menerima ujian nya...just berdoa dalam hati “ Ya ALLAH jika ini adalah yang terbaik untuk diri ku permudahkan lah,tapi jika payah untuk aku hadapinya engkau tunjukkanlah jalan bagi ku”.terimbau kembali kata2 seorang adik yang kuhormati kerana ALLAH ''Segala perkerjaan yang kita buat dengan sabar inshaallah ALLAH akan balas ganjarannya"...

     Even pown I not have experience to do a program tapi I try to do it..I try cabar diri I tok do the progam bersama ajk yang lain.the first program that I do is malam bacaan yassin,malam penghayatan and qiamulail...kalo tengok the progam is biasa2 jer kan..tapi a lot of thing that I must to do..terlalu byk pengalaman yang I kutip..Macam mana nak wat proposal,macam mana nak attract pelajar to join program n yang paling penting sentiasa bersabar dengan segala dugaan yang datang.Kalo nk explain satu persatu agak payah kerana ia melibatkan fizikal n mental.Tanpa sokongan ahli2 MMI antaranya ialah Aimi,Alif,zahidah,khairul,zabidi,rizqi,syukri dan are-fiq maybe program in tidak dapat dijalankan.Alhamdulillah allah sentiasa membantu kami.walau sesukar mana pown alhamdulillah allah memberi kami ruang untuk berfikir,bersabar n yang paling penting semangat berkerjasama n saling bantu-membantu yg ditunjukkn oleh semua ahli2...thankz to ALLAH alhamdulillah......N alhamdulillah yang sgt2 kerana program dapat dijalankan dengan jayanya..cuma yng mana terkurang kami memohon ribuan ampun n maaf diatas kekhilafan sepanjang kami melaksanakan progam tersebut..terima kasih juga diatas kerjesama yang ditunjukkn oleh para perserta yng sanggup untuk datang menghadirkan diri bagi bersama2 menjayakn progaram kami..semoga apa yg dilakukan mendapat syafaat di sisi ALLAH s.w.t...inshallah....thats all from me.....FINAL EXAM!!!!!!!!!! 3 WEEKS ONLY...=(....MOGA2 ALLAH MEMPERMUDAHKAN URUSANKU.....^^___*V

3 comments:

  1. Amin. Semoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  2. thankz cik anis.....hope so......=)

    ReplyDelete
  3. amin.. smoga kita same2 istiqomah di jalanNYA..insyaAllah..
    btw, salam ukhuwah fillah =)

    ReplyDelete